Historie

Lambers cultuurtechniek en boomrooierij is gestart op 1 maart 2021, maar heeft een veel  langere geschiedenis.

Ontstaan

Het bedrijf, zoals dat nu bestaat, vindt z’n oorsprong in 2010. Toen startte eigenaar Rob Lambers met Cultro. Een bedrijf dat cultuurtechnische werkzaamheden uitvoerde en daarnaast ook elektrotechniek. Dat laatste was ontstaan uit de achtergrond die Rob had, maar zijn passie lag meer in het grondverzet en andere cultuurtechnische werkzaamheden.

Groei

Het bedrijf liep goed en er kwamen al snel meerdere kraanmachinisten en grondwerkers in dienst. Ook het aantal machines groeide flink. Van één tractor naar twee, van alleen een minikraan naar een mini -en midikraan. En uiteraard steeds meer hulpstukken en klein materiaal. Dit alles was natuurlijk alleen maar mogelijk doordat steeds meer klanten het bedrijf wisten te vinden en zeer tevreden waren over de verleende diensten.

Splitsing

In 2017 werden de twee takken van Cultro gesplitst. Het elektro-onderdeel werd overgenomen door Platzer Installatietechniek en het cultuurtechnische onderdeel ging verder onder de naam Groenmaat, groen, grond en infra. Dit samen met het bestaande hoveniersbedrijf Groenmaat. In deze periode groeide het bedrijf verder. Er kwamen meer mensen in dienst en ook het machinepark werd op de mooie nieuwe locatie in Emmen nog verder uitgebreid. Er werd onder andere geïnvesteerd in twee grote Hitachi graafmachines en een grote professionele houtversnipperaar voor achter onze tractoren.

Lambers cultuurtechniek en boomrooierij

In 2021 werd besloten om deze tak van het bedrijf los te koppelen van het hoveniersbedrijf en werden de cultuurtechnische werkzaamheden onder gebracht in het nieuwe bedrijf Lambers cultuurtechniek en boomrooierij. Dezelfde diensten, mensen, machines én kwaliteit, alleen een nieuwe naam.

erkend leerbedrijf VCA cumela
Contact opnemen?

Met ons team en onze machines zijn we zeer flexibel! Neem gerust contact op voor overleg over jouw opdracht!

0591 - 308 448
opmaak deel
Foto Lambers Cultuurtechniek & Boomrooierij