Grondboren met kranen

Grondboren is een middel om stevigheid te bieden aan de fundering voor een woning, loods of schuur. Door een gat in de grond te boren, kan wapeningstaal geplaatst worden. Dit kan vervolgens worden vol gestort met beton. Hierdoor ontstaat, zonder al te diep te graven, toch een stevige basis voor een fundering. Ook voor lantaarns, schuttingen of tal van andere klussen wordt het boren van gaten in de grond veel gebruikt.

Wanneer grondboren voor een fundering?

Grondboren gebeurt regelmatig in Nederland en Duitsland. Dit heeft te maken met de vele verschillende grondsoorten in de omgeving. De stevigheid van de grondsoort bepaalt of er voldoende draagkracht is om de basis van het huis, de fundering, te kunnen plaatsen. Voordat de fundering aangelegd kan worden, zal eerst worden gecontroleerd of de grond voldoende stevigheid biedt voor de fundering. Is dit niet het geval, dan kunnen wij zorgen voor het grondboren en het aanbrengen van staal en beton om toch een goede fundering te kunnen leggen.

Minder overlast dan bij heien

Grondboren voor een fundering is tevens een goed alternatief voor heien. Bij heien van bestaande betonpalen ontstaat veel lawaai en trilling waardoor allerlei overlast kan ontstaan. Het grondboren en vervolgens storten van een betonpaal zorgt voor veel minder overlast voor de omgeving.

Ook geschikt voor schutting, hekwerk en andere klussen

Grondboren is ook voor het plaatsen van hekwerk of schuttingen een perfect hulpmiddel om de klus sneller te kunnen klaren. Vraag je je af of jouw klus geschikt is voor onze grondboren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Naast het grondboren voorzien wij ook in al het  grondverzet voor de aanleg van funderingen en klussen aan tuinen of terreinen. Twijfel je of de grondsoort van voldoende sterkte is? Neem dan contact met ons op, wij helpen en adviseren graag.

Contact opnemen?

Met ons team en onze machines zijn we zeer flexibel! Neem gerust contact op voor overleg over jouw opdracht!

0591 - 308 448
opmaak deel
Foto Lambers Cultuurtechniek & Boomrooierij