Bomen rooien? Dé specialist vanuit Emmen voor heel Drenthe

Bomen zijn vaak prachtig en hebben een belangrijke functie in de natuur. Niet alleen voorzien ze ons van zuurstof, maar ook worden bomen ingezet voor beschutting en privacy. Nadeel is dat bomen niet stoppen met groeien en te groot worden voor de plaats waar ze ooit zijn geplant. Na veel snoeien komt uiteindelijk vaak een moment dat je de bomen wilt laten rooien. Dit kan een flinke klus zijn en is niet ongevaarlijk. Wij zijn vanuit Emmen in heel Drenthe actief als dé specialisten in het rooien van bomen! Door onze efficiënte werkwijze kunnen we dit snel en vallen de kosten vaak mee! Vraag gerust vrijblijvend een prijsopgave op.

Hoe wij bomen rooien

Met onze machines en ervaren machinisten hebben wij een snelle, efficiënte en veilige manier om een boom te rooien. In de meeste gevallen werken we met één van onze graafmachines. Deze kan met een grijper de boom vasthouden, terwijl onze zager de eerste takken en al snel de stam van de boom doorzaagt. Hiervoor heeft hij verschillende kettingzagen beschikbaar. Met de graafmachine kunnen we (delen van) de boom gemakkelijk plat op de grond neerleggen. Met de kettingzagen wordt deze vervolgens in kleine stukken gezaagd en indien gewenst versnipperd en afgevoerd. Wij zijn in de regio Emmen, Drenthe, één van de weinige bedrijven die het machinepark en deskundigheid hebben om deze werkwijze te hanteren. Door deze snelle manier van bomen rooien vallen de kosten vaak ook erg mee.

Alternatieven

In sommige gevallen is bovenstaande werkwijze niet mogelijk. Bijvoorbeeld doordat de boom niet met de machines bereikbaar is. In dat geval hebben we altijd alternatieven om de boom alsnog te kunnen rooien. Wij komen altijd tot een gepaste oplossing!

Rooien van de stronk

Wanneer de boomstam en takken verwijderd zijn, blijft de boomstronk over. Hier zijn verschillende opties voor. De stronk kan blijven zitten en zal langzaam wegrotten. Maar ook kan de boomstronk door ons worden verwijderd. Dit kan door uitgraven en eventueel afvoeren van de boomstronk of door het frezen van de stronk. Hierbij wordt deze met speciale hulpstukken verpulverd. Hierna is er ook in de grond geen last meer van de boom.

Grondverzet

Het rooien van bomen combineren we indien gewenst met grondverzet. Zo kunnen we de kuilen die zijn ontstaan na het rooien opvullen met grond of, indien er een fundering of bestrating wordt gelegd,  kunnen we deze verder voor je uitgraven. Wij zijn allround in grondverzet en kunnen dit perfect combineren met onze expertise in bomen rooien.

Kosten weten?

Wij kunnen pas een goede prijsopgave doen, nadat wij de locatie hebben bekeken. Neem dus vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Contact opnemen?

Met ons team en onze machines zijn we zeer flexibel! Neem gerust contact op voor overleg over jouw opdracht!

0591 - 308 448
opmaak deel
Foto Lambers Cultuurtechniek & Boomrooierij